Op zoek naar een cateraar?

Vergelijk prijzen en diensten van cateraars bij jou in de buurt

Cateraar kiezen - Tips

  


Ga je een feest organiseren of een evenement? Of zoek je een cateraar voor een zakelijk diner of netwerk borrel? De keuze uit cateraars is ruim. Uiteraard is niet alleen de prijs belangrijk, maar ook kwaliteit. Je wilt immers dat alles vlekkeloos verloopt.

Maak een weloverwogen keuze via cateraars-vergelijken.nl
Het is belangrijk om een weloverwoge keuze te maken bij het vinden van een cateraar. Daarbij ga je natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Denk na over zaken als wat voor eten je geserveerd wilt hebben, in wat voor vorm, wil je aankleding, en ga zo maar door.

Via cateraars-vergelijken.nl kan je makkelijk cateraars vinden en vergelijken.
Zo kan je makkelijk een cateraar vinden die bij je wensen en budget past.

Graag helpen wij je bij het maken van een goede keuze.
Hier een aantal zaken op een rij en tips voor het vinden van een goede cateraar voor een redelijke prijs;

1. Catering service
Zorg dat de catering is afgestemd op de doelsteling van je evenement of feest.
Er zijn talloze mogelijkheden, vraag de cateraar om advies. Een aantal mogelijkheden op een rij:

 • High tea
 • Koffietafel
 • Broodjes lunch
 • Picknick
 • Lunchbuffet (koud en warm)
 • Diner buffet
 • Desert buffet
 • Barbebue
 • Culinair meergangen diner
 • Bittergarnituur (bitterballen e.d.)
 • Borrel hapjes
 • Tapas

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en voor welke prijs?
Vraag nu offertes aan bij cateraars

2. Catering aan huis
Organiseer je een feest thuis? Ook dan kan een cateraar een uitkomst zijn. Zoek een goede cateraar dan weet je zeker dat alles op rolletjes verloopt. Een goede cateraar neemt je alles uit handen, zodat je je ombezorgd kunt richten op de gasten.
Voor catering aan huis zijn vele mogelijkheden, een chique buffet of een barbecue.
Vraag informatie en prijzen aan via cateraars-vergelijken.nl.

3. Catering en locatie
Er zijn ook cateraars die de locatie voor je kunnen regelen. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een themafeest wilt geven. Vaak gaat het dan om een totaal pakket, het huren van de locatie inclusief de catering. Dat geldt vooral voor unieke locaties zoals kastelen of partyschepen.

4. Hoeveelheid personen
Maak een schatting van het aantal gasten dat je verwacht. Hou er rekening mee dat er altijd een klein percentage op het laatste moment afzegt.
Het bestellen van de juiste aaantallen is heel belangrijk. Je wilt immers geen eten verspillen, maar te weinig eten of drinken wil je natuurlijk ook niet.  Laat de cateraar je goed adviseren op dit punt.

5. Hou rekening met dieet wensen
Overleg eventuele dieet wensen met de cateraar. Hou rekening met je publiek of doelgroep. De kans dat er mensen zijn met een speciaal dieet, vanwege gezondheid of religie is groot. Zo heb je bijvoorbeeld vegetariers en veganisten of mensen met een lactose intolerantie. Vraag vooraf naar eventuele diƫten, bijvoordbeeld bij het aanmelden of op de uitnodiging.

6. Ga voor kwaliteit
Wil je zeker zijn van een goede en professionele cateraar? Let op de volgende punten;

 • Referenties:
  Het is aan te raden om te vragen om referenties. Zeker als je bijvoorbeeld een evenement organiseert is het belangrijk dat je weet wat je aan catering service kunt verwachten. Heeft de cateraar genoeg ervaring?
  Voorkom dat je voor onaangename verrassingen komt te staan op de dag zelf.
 • Aankleding
  Wil je een aankleding in een bepaalde sfeer? Bijvoorbeeld zakelijk of juist romantisch of feestelijk. Vraag om foto's van eerdere gelegenheden en opgemaakte buffetten.
 • De keuken en hygiene
  Neem een kijkje in de keuken. Een goede cateraar heeft niks te verbergen en laat je graag zien hoe ze werken. Vraag of een cateraar werkt volgens het HACCP hygiƫnesysteem.

7. Cateraars vergelijken
Wil je zeker zijn van een goede prijs, vergelijk dan cateraars. Vraag bij meerdere cateraars offertes aan en vergelijk de diensten en prijzen. Gratis en vrijblijvend.
Nu catering offertes aanvragen

Heb je meer diensten nodig voor je feest of evenement?
Denk bijvoorbeeld aan een professionele fotograaf voor op de dag zelf. Of een voordelige drukker voor de uitnodigingen. Vergelijk meer diensten;